[飲飲食食] 中秋佳節月餅新選擇:鋒味月餅

每逢佳節陪思親,香港人都好注重傳統節日,特別就係中秋節,除咗一定要同屋企人渡過,仲有就係一定要食月餅。今次想同大家介紹鋒味月餅。
試食短片傳送門:
事實上, 未到中秋, 成盒月餅已經俾我K.O.左~

我手上呢一盒鋒味月餅, 是由4個巴馬火腿月餅+2包牛油月曲奇組合而成
巴馬火腿蓮蓉月餅,係新嘅 fusion , 味道出奇地配合, 巴馬火腿嘅鹹香中和了白蓮蓉嘅甜味,鹹蛋黃又神奇地擺放平均,令到每一口都可以嚐到唔同層次嘅味道。
除了月餅,還有月曲奇,月曲奇是我另一推介,以新方法,將蓮蓉同鹹蛋黃呈現眼前。
「害怕 孤獨 便 團聚」
能夠同家人團聚,是最大的喜悅
能同親人分享一個月餅,品嚐甜蜜的味道,是最溫馨。
 
上個星期六,帶了 Paris 出席月餅分享會

 

認識了謝霆鋒先生”紙板公仔” 🙂
當日謝霆鋒先生亦有親自到場為大家介紹鋒味月餅,亦有親自問大家的試食感覺
分享會中,還有機會品嚐各款紅茶,紫娟紅茶,紅茶跟月餅,是傳統的配搭。
會場內,不停為大家免費供應巴馬火腿蓮蓉月餅,Paris 一試就愛上。
謝霆鋒先生安排了新鮮意大利巴馬火腿,配以無花果及哈蜜瓜,是一種味道的享受,場內實況,可以係呢道睇下~
Paris 見到靚靚樓梯,話一定要影相,點知就擺個不羈嘅姿態。
有興趣購買嘅朋友,可以喺呢度睇睇:

 

#CHEFNIC #鋒味 #鋒味月餅

 

以上為個人意見,產品及資訊由商家提供
 
 
************************
MORE:
 
為大家推介一個新的 page,找到同感的,請like & follow

– 0/3 baby YOHO MALL 全新分店尋寶

–  kodomo nesno 親親 Sydney 肌膚

[FARM] 水耕種植樂與怒 Green Farm


******************* Twinkle C *********************
公關聯絡︰ leesiuj@gmail.com
 | Facebook |
Youtube |
Instagram |

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s