[Event] YouTube FANFEST CREATOR CAMP

大家好似對於 GOOGLE – YOUTUBE 的幕後都非常感興趣,其實 香港 YOUTUBE 同外國個d都一樣,定期會舉行 workshop 或大型活動,只要符合資格,都可以報名參加。

上年我參與了係google office 的workshop,今年活動 FANFEST CREATOR CAMP 更大型,係酒店舉行。

去到會場,第一時間就係登記,大家都非常期待門後的活動。

 

會場內擺設 3D 拍照區,以香港密集的大廈作背景

 

大會安排了 PLAY 標誌筆作紀念品,場內亦為參加者安排了輕怡小食,係4小時的過程中,大家可以隨時食,唔會捱肚餓~

 

其實整個creator camp 邀請左超過10組火紅 youtuber 上台分享,有已經成名多年的前輩,亦有剛上位的火熱紅人,由於要專心欣賞,因此過程就未有拍攝。

 

活動完結後,大家會吸收到各人不同的故事,創作背後同 youtuber生活上的趣事,當中大家不會見到有技術上的資料,反而係心態上的分享,堅持的動力等等。
MORE:

火紅品牌集中地時代廣場 Facesss opening party

 女人的自信來自汗水

[Youtube ]

我跟 Paris .月曲奇.初賞試

******************* Twinkle C *********************
公關聯絡︰ leesiuj@gmail.com
 | Facebook |
Youtube |
Instagram |

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s