[ 化妝] Clinique Even Better 勻淨科研亮澤粉餅 SPF 25/PA+++ – 粉餅都要防潮, 防汗, 防曬! Twinkle C

Clinique Even Better 勻淨科研亮澤粉餅 SPF 25/PA+++

 – 粉餅都要防潮, 防汗, 防曬!


今年未到雨季, 已經係咁落雨, 一唔落雨又鬼咁曬, 個春天都唔知去左邊…. ….


成塊面一洗完, 再上完粉, 唔洗一陣已經黏住黏住, 有太陽仲慘, 面上面有汗又有油… …


 
Clinique 知道香港嘅天氣出現變化,
 
最新新出左, Even Better系列, 勻淨科研亮澤粉餅SPF 25/PA+++,
 
除左有防汗及防潮功能, 仲可以預防個妝變暗啞。



呢個粉餅仲有醫生研製, 加左獨有淡斑技術, 真係一邊化妝, 一邊護膚!
 
鏡面設計的粉盒, 除左靚靚外, 仲可以方便補妝, 唔使打開粉盒!
 
但俾我發現左, 原本佢保護力超強, 我成個粉盒跌係雲石地,
 
但係都竟然冇事, 有片為證︰
 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


勻淨科研亮澤粉餅 SPF 25/PA+++ 特點:



1. 高效淡斑配方  
勻淨科研專利的淡斑及勻淨膚色功效, 可以做到均勻完美妝容。


2.「蜜粉懸浮科技」
粉餅所含的蜜粉懸浮在幼滑乳霜中, 除左均勻膚色, 遮瑕功效, 仲令皮膚有透明感的粧容之餘,亦具效果。


3.  SPF25/ PA+++  
有效抵擋紫外線, 預防色素沉澱及膚色不均。


粉餅一共有10款不同色調, 可以配合唔同膚色  /  售價: HK$290 (粉芯) HK$100 (粉盒) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

其實呢隻粉, 我一試, 就已經即刻入手,

因為你會好明顯 feel 到佢透薄, 輕身, 但貼面, 同有相當好的遮瑕,

你地下次經過, 可以去專門店試下, 我冇誇大!


由於我雀斑多, 我一般都費是遮瑕, 我寧願個妝薄D, 但呢隻竟然可以遮到40%,
對於我黎講, 已經好足夠~

如果我要好完美妝容, 我就會加粉底液同遮瑕, 咁就可以遮到80-90%喇!



*
連眼線筆咁深色都遮到, 真係冇老點你!
*
其實佢仲可以防潮, 我用水沖左隻手, 唔好捽佢, D粉都冇甩到!
 
真係防水架!
 
 
 
* 一面係上左粉, 你會見到上左粉個面影相冇咁浮腫,
 
黑眼圈位同虎紋都有淡左,
 
雀斑就更加啦,


*


************
上完妝後, 我會俾10個 LIKE 佢!我LIKE 原因:
************

– 因為佢好薄, 好輕, 好滑, 令你上左粉後毛孔都唔見左,

– 由於佢薄, 我都唔覺得有粉係面, 皮膚真係呼吸到!

– 佢好持久, 我化左4個鐘後, 有少少油, 用紙巾印左一印, 冇補妝就已經冇事.!

– 佢防水防汗, 我行到身水身汗, 印走D汗就得, 妝都冇溶

– 最後, 就係個粉盒好勁, 我之前另一牌子, 就係咁, 一跌就碎哂, 今次一D都冇碎, 好勁!

***********************************************************************

 

 
$290 + $100 可以有個方便又靚嘅樣,  WHY NOT?
 
我仲有段片介紹架, 支持下, 望下啦 (整左好耐架….)
.
.
 
 
 
 
 
 
想知多D, 去:
 
Thanks, Twinkle C
 
訂閱: www.youtube.com/siujslife Thanks!!
 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s