[80後的孕媽媽] Paris 勇戰「第23屆國際嬰兒、兒童用品博覽」

[80後的孕媽媽]
Paris 勇戰「第23屆國際嬰兒、兒童用品博覽」
剛剛完結的,是各BB 各媽媽的重要節日「第23屆國際嬰兒、兒童用品博覽」,原來我一心安排了星期日跟BB的爸爸一齊去,但星期五BB要拎PASSPOST準備去旅行,我同婆婆,就"咩"住Paris,咩準備都無之下,勇戰expo。
** BB拎 passport 一定要親身去架,仲要3張相,我就去到先影,$50/4張,但原來BB好難影相,俾左錢亦未必影得好,可以之前係出面影左先去,好彩PARIS 可以坐定定,先影到,不過影出黎就唔靚,但總之拎到PASSPORT就心足喇!記得帶身份證,仲要由第三者簽一份副署聲明 **
問心,我地係唔喜歡排隊,唔喜歡迫,要我排隊10分鐘,我寧願俾錢去買,但當進入會場,即使唔喜歡迫唔喜歡排隊,都總會有好多收獲~
而且,仲係一d我上網搵左好耐都搵唔到嘅產品~
下圖中,還未包括8盒奶粉,以及8盒奶粉所送的大玩具~
由於我同PARIS 10月就去旅行,我正準備搵一D易收藏,輕身,又方便清潔嘅食具,EXPO 中,我就搵到哂我一直想買嘅產品,特別係 伸縮食物盒,BB開飯一流~
10月去旅行雖然會租車,但始終食具都要輕便為主,輕身亦係我首選~
Paris 好鍾意用大人杯飲水,我就買左360度防漏嘅學習杯,亦有布質咬牙膠,雪凍佢咬一流~
小玩具買得唔多,左手邊個個係可以suction 係highchair,餵粥仔就方便d,BB 都開心D。
右手邊嘅SUNGLASSES 係澳洲出品,100%防UV,仲有頭帶轉換,去街街都唔怕會甩~
食物呢,其實都係為左去日本而買嘅,到時MIX 埋糊仔俾佢食,方便嘛,有D由於就到期,商家以超低價出售,我都買左3-4包俾 Paris。
不過最開心係買左有機肉類baby food – 有三文魚,仲有牛,我想搵好耐,今次終於買到,仲有得試食~
另外就買到d實用品︰
hello kitty mat $200 ex korea (咁靚,唔係唔買呀,HELLO KITTY 喎!)
todbi baby carrier $299 (我已經有一個有hip seat,但帶去旅行唔方便,所以買埋呢個,方便d拎上機)
feeding carrier $168 (之前想買,但係mothercare $2xx 唔捨得,而家見到平咁多就買左)
以下就係免費,而又唔洗點排,就可以有嘅禮物,要排好耐個D,都冇換到呀~
望落好似唔係好多野,其實,係好好好多野,我同婆婆,2個女人,抱住BB,仲有奶粉袋,拎住呢堆野,想死~~
不過呢D都係我一直想買嘅野,終於買到,唔洗四圍搵,再辛苦都值得,Paris 個日跟住我地四圍同人玩,玩到累,中途已經訓著左,好彩最後有呀公黎會展接我地,唔係我都唔知點樣返屋企…. …..
下一屆,一定會推埋bb車先黎行,唔好再辛苦自己呀~
 [‧其他文章‧]

Neo Derm Beauty Box – 愛美的天性> < ettusais 雙色遮瑕霜 SPF25 PA+++

 

 

 [? Youtube ?]
*******************    Twinkle C  *********************
** 我的收件地址於2015年5月份更新了,請與我聯絡 **
.Blogspot   |   WordPress  |   The Ztyle   |  BECE   |
 She.com  |  FnB  |  Elle   |  Weibo  |  
公關聯絡︰  leesiuj@gmail.com
*
Facebook |
Youtube |
Instagram |
|  About Me  |

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s