[MAEKUP] 調色打底霜的選選 (Nature Republic & Laneige) – video

[MAEKUP]
調色打底霜的選選
(Nature Republic & Laneige) – video
Color Make Up Base (Nature Republic & Laneige) 的質感及效果對比,同場加影 LANCOME 最新 BLANC MIRACLE 粉底液試用。
..
.

 

.


..
.

今時今日,調色打底霜的選選已經有好多,除左以往常用的 Laneige,好多韓國品牌都有推出各款有顏色的 MAKEUP BASE,但 LANEIGE 就齊集左 3個色︰ 粉橙,綠,紫,而 NATURE REPUBLIC 就只有 綠,紫。.


『 VIDEO: http://youtu.be/82pJy2lmVoI  
.

 


大家選擇時,不防多試幾個唔同品牌,因為唔同嘅BASE 會影響之後粉底液嘅效果!

 

.


.到今日,其實我都不太建議使用毛孔修飾嘅產品,但若果必須使用,就要留意卸妝的程序,亦要安排進行深層清潔,否則毛孔只會愈來愈粗大,甚至有爆瘡的危機!

 

product list:
.
.
* Nature Republic ~ Provence Make Up Base SPF30 PA++ : GREEN $159
* Laneige ~ Skin Veil Base SPF 26 PA+ : LIGHT PEACH $220
* Lancome ~ Blanc Miracle SPF 50+ PA++ : 0-02
.

[‧其他文章‧]

Kanebo☆♪ DEW SUPERIOR ♪☆  >‧<100%純天然骨膠原綿球 (全球首創)


.

 

[? Youtube ?]
*******************    Twinkle C  *********************
.Blogspot   |   WordPress  |   The Ztyle   |  BECE   | 
 She.com  |  FnB  |  Elle   |  Weibo    |  Pixnet   |  Beauty Life
New*  SNAP MAGAZINE..

公關聯絡︰
  leesiuj@gmail.com
讀者提問︰bloggertwinklec@gmail.com
*
Facebook |
Youtube |
Instagram |
|  About Me  |
*

 

Thank you for visiting.
以上產品及資料, 部份由商家提供, 使用心得為個人意見的分享, 最終效果因人而異。


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s