[OUTFIT] 💞紅與黑💞 優雅小韓風

[OUTFIT]💞 紅與黑 💞優雅小韓風
.
.
.
係多人要求下,我終於出穿搭文了。
.
其實我的穿搭,大多數是個性感較強烈的,而且顏色多數是對比較鮮明,或者是TONE ON TONE。而我購買衫褲的地方,多數,絕多數都係以下品牌︰
.
– BERSHKA
– FOREVER 21
– ZARA
– OTHER: 就係外國,韓國,日本,台灣,歐洲我都會四圍買,然後回港MIX & MATCH
.
至於點解我少出穿搭,主要是因為每次出門口,我都超趕,根本就無時間去安排影相,今次係刻意安排下,終於可以有齊相去出文同大家分享。
.

.
韓風其實已經吹到全球,我係巴黎買嘅衫褲,好多都充滿韓味,但顏色就會相對低調。
.
短身的深紅色扎染TOP,將身形顯得更修長,購自巴黎 BERSHKA。
.
深紅與黑的搭配,可以給人深刻印象,今年一直都流行不同物料的搭配,CASUAL 的TOP 配上較斯文的黑色小魚尾裙,將時尚感穿出來,不會太過『OL』LOOK 又未知於太CASUAL。
.
係我最近喜愛的穿衣法。
.
黑色短身小魚尾裙,帶少許性感而低調,購自TST 小店。
.
又係呢個小手袋,我都話佢好襯過『BOY』,當唔想拎CLUTCH 咁高調時,我就會拎呢個CHANEL,細細個,斜咩可以增加時代感,感覺會比CLUTCH 親和,跟 PR 碰面食TEA,總不能太高調。
.
.
2014年,咩顏色都興,總之就要自己MIX & MATCH,今次我撞上了漆皮尖頭寶藍色。
.
對於鞋,每一年我都只會買尖頭,因為尖頭可以令雙腿線條更修長,而且感覺更有個性,AZUL 的鞋子,我一直都是FANS,但我一直都只會係日本購買,呢對都不例外。
.
.
飾物搭配,我偏向線條明確,金屬質感,較百搭,大家可以留意一下,長頸項可以視覺上令身形拉長。
.
或者,有人會認為我穿得太女人,但我本來就是一個女人,偶意穿得女人一點,又何妨呢?
.
.
我不愛寫穿搭,其中一個原因就是我忘記價錢,我只會認得大概係幾多,而唔會記得準確價格!請見諒!
.
[‧其他文章‧]


.


[? Youtube ?]

 

*******************    Twinkle C  *********************
.Blogspot   |   WordPress  |   The Ztyle   |  BECE   | 
 She.com  |  FnB  |  Elle   |  Weibo    |  Pixnet   |  Beauty Life
New*  SNAP MAGAZINE..

公關聯絡︰
  leesiuj@gmail.com
讀者提問︰bloggertwinklec@gmail.com
*
Facebook |
Youtube |
Instagram |
|  About Me  |
*

 

Thank you for visiting.
以上產品及資料, 部份由商家提供, 使用心得為個人意見的分享, 最終效果因人而異。


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s