[LIFE] 超級推介- 狗狗的歡樂天地 ิ ◡ ิ 寵物茶餐廳

[LIFE] 超級推介-
狗狗新蒲點
ლ ิ ◡
. 寵物茶餐廳
.
.
.
.
今次唔係試邀文黎架,係我個人的超級推介!話說有一次行經荃灣的眾安街,見到二樓的『寵物茶餐廳』招牌,我就決定要帶小J 一探此地。

.

上到去就發現呢度係『狗狗的歡樂天地』,我必須要跟大家分享分亨!
狗狗cafe,香港都有好多,但有『波波池』嘅狗cafe就只會出現係『寵物茶餐廳』,除左狗仔開心,其實主人玩得仲開心~
.
『寵物茶餐廳』除左歡迎狗仔,其實都歡迎各類寵物,大家係預約時,要先講低自己嘅寵物品種,以便cafe 紀錄。
進入波波池前,大家要先除鞋,同時都要確保自己嘅狗狗唔會係入面尿尿,以保持入面嘅衛生程度嘛!
『寵物茶餐廳』設有一個迷你佈景,近新年就貼滿了揮春,仲擺有醒獅同中國鼓,大家可以同自己心愛嘅狗狗一齊影返張賀年相。
最開心嘅,當然係入面嘅波波池,雖然地方唔大,但都夠我地3個人一齊入去!
入面除左有好多波波外,仲有膠滑梯,膠鞦韆同一架膠車仔,大家一家可以同狗仔係入面共渡超級愉快嘅時光。
隨時係主人開心過寵物,係睇我地玩得幾開心~
『寵物茶餐廳』其實空間唔算好大,其實只有16個座位,所以大家想去就最好預約,特別係星期六、日、公眾假期。否則『滿座』就入唔到喇!
由於『寵物茶餐廳』設有BOOK 場服務,如果大家BOOK 左場,D座位就可以隨意移動,人數都冇限,只計包場費用。
小J 對於呢架手推車,似乎冇咩興趣,係我玩得開心D… …
.
其實我已經去過呢間『寵物茶餐廳』兩次喇,第一次CAFE 入面就有4隻狗仔,第二次因為係星期六,客人較多,CAFE 入面只得返1隻狗仔~
其實『寵物茶餐廳』大小狗隻都歡迎,不過不明文規定,主人負責返自己狗狗嘅大小二便啦,如果控制唔到,都可以買條『片片』($5)俾自己隻狗,咁就唔洗煩喇~
其實『寵物茶餐廳』收費係以『小時』計算,我就俾以下PACKAGE︰
$120 “2小時套餐"︰包 2個人 + 1隻狗
– 波波池任玩/ 任影相
– 一客狗仔小食
– 一杯人嘅飲品
* 但呢度並無提供人嘅野食,但大家可以隨便叫『外賣』,店主提供大量外賣紙,如果想食野,大家自由選擇叫邊間,然後自己付款,CAFE 無額外收費 *
其實我喜歡呢個制度,因為咁樣,CAFE 反而乾淨好多,店主只會整唔同嘅狗狗美食,每次主題都唔同,上次有三文魚美點,今次有中式糖果盤,超有心機!
如果多個人,或者多隻狗,就係加D錢咁,大家可以預約個時打去問清楚個價錢!

.『寵物茶餐廳』仲提供了大量狗仔用品及服飾,而且狗仔可以隨便 FITTING,試到啱身先買,店內仲有一D店主自製天然狗量, 價錢都非常實惠,大家可以按需要購買~
.
而我,就發現『寵物茶餐廳』設有狗仔美容,大家可以係店內等候,叫個外賣食個LUNCH,大約2小時,就可以同狗仔返屋企,價錢都平過小J 平時幫襯個間~~
.
我好喜歡店內的 Kitty,佢係主人搬屋唔養得,就俾.『寵物茶餐廳』收養,佢雖然係芝華華,但一d都唔嘈,又唔惡,好乖好純,又唔會爭野食,等其他狗食完,佢就食地下d碎碎,可憐嘅樣,反而就最得我歡心~
我仲會刻意留起一舊俾佢食添呀~
小J 當然呷唶啦!
為左新年,大家可以影D靚相,店主就SET 左個中式BACKDROP 俾大家,仲整左個中式狗仔糖果盒,我已經『試過』,佢係店主親自焗,入面有D雞肉絲,香噴噴,我見到都覺得好味道!
又健康又應節,店主真係好好心思,所以我一定要同大家『超級推介』!
呢個狗狗CAFE,其實提供了好多服務,我都LIST唔哂,以我所知,佢仲有提供狗仔生日蛋糕訂造服務,詳情
好啦,如果大家想知多少少,可以去佢地FACEBOOK 睇,提下大家,去之前最好預約啦!
.
『 寵 物 茶 餐 廳 』
.
地址: 荃灣眾安街93號1樓,電話: 26488999
營業時間: 星期一至日12-10pm
(係CO CO DUCK 同日本城中間位置,向天空望下,會見到好大個招牌架)
寵物茶餐廳︰以愛為服務宗旨,100%新鮮自家制作,天然健康的優質寵物食品。100%不含防腐劑、色素、調味料、味精及香料等化學物質。.
.
[‧其他文章‧]
 
[‧Youtube‧]
*******************    Twinkle C  *********************
 She.com Guest Writer 
Facebook Page   |    Blogspot   |   WordPress  |   TZtyle   |  BECE   | 
 She.com  |  FnB  |  Elle   |  Weibo    |  Pixnet  |   Fan Piece

New*  SNAP MAGAZINE
.E-mail: leesiuj@gmail.com     |  About Me

Thank you for visiting, Twinkle C x Siu J.   Full Time Blogger.
以上產品及資料, 部份由商家提供, 使用心得為個人意見的分享, 最終效果因人而異。







發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s