[SKIN] 告別粗大毛孔 SAY NO to PRIMER (with silica)



[SKIN]告別粗大毛孔
SAY NO to PRIMER (with silica)


 Primer 原本是指化妝前使用的打底霜,是保護皮膚,在肌膚表面形成一層保護膜,使妝容持久貼服,現時的 PRIMER,多數能夠填平凹凸洞及細紋,亦有持久控油之功效。



但最近市場上不停推出完美 PRIMER,用完之後,好似有一層薄膜咁,再上粉就會變得好平滑,好似,可以COVER 到你所有毛孔咁。完美無瑕!


多凹凸洞的朋友,就最喜歡使用!


 但事實係,如果你長期使用,當中的 silica 會將毛孔封閉,惡性循環,根本就係治標唔治本。由於涉及的品牌太多(包括專櫃品牌),我實在冇辦法一一說明,如果你想知多D,你可以 EMAIL 問我~


呢個真相,我早早1年前已經通知身體好友,必須要小心選用!


‧Youtube‧
.

     **********************    Twinkle C  information   ************************

     Blogspot   |   Yahoo! Blog   |   The ztyle     |   Beauty Life   | 

     She. com   |   Beauty exchange

     E-mail: leesiuj@gmail.com

     Thank you for visiting, Twinkle C x Siu J. Full Time Beauty Blogger.
     以上產品及資料, 部份由商家提供, 使用心得為個人意見的分享, 最終效果因人而異。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s