香港時裝節、香港國際時尚薈萃 FW2013

香港時裝節、香港國際時尚薈萃 FW2013

最近, 大家睇時裝雜誌時,可能都會睇到一個SHOW 叫
World boutique, HK. 其實係之前1月14至17日,香港貿易發展局主辦的「香港時裝節秋冬系列」及「香港國際時尚薈萃」,香港會議展覽中心同期舉行。



相信行內人士對有關活動都會相關了解, 行外人呢?
其實只要係從事相關活動, 係展覽舉行前預先於TDC網頁登記,
亦可有免費門票, 下一屆大家都可以先安排登記, 到時就可以順利入場。

「香港時裝節秋冬系列」- 呢一PART 其實展示最新款的品牌系列、
成衣產品及配件, 以至相關服務都會有。
好似吊牌, 紙袋, 衫TAG, 衣架等等, 而展覽其間,
都會有不唔同主題的時裝業研討會, 有興趣朋友可以預先登記。




而「香港國際時尚薈萃」相對宣傳會比較多,
大家都有可能聽過, 就係 World boutique, HK。




第11屆的「World boutique, HK」展示世界各地時裝, 係各國買家交流及搜羅新產品的好地方。
今屆時裝品牌包括左, Ashworth、bread n butter、Episode、Jessica、Language、Moiselle、
Ztampz及i.t.旗下的品牌。

除左各大名牌外, 其實今屆「World boutique, HK」亦加多左好多本地設計的新牌子,有各種風格的設計, 甚至有一部份為人手製作。






我係呢個ZOON都逗留得最耐~ 佢地嘅款式及製作絕不遜色於各大品牌。






今屆展覽首度增設 – 小批量採購區, 特設小訂量, 600件都不再成為問題, 成為高彈性迎合不同買家。

如果大家都想緊貼各地嘅時裝潮流, 大家都唔以錯過呢個盛事,

今屆就已經完結, 大家要留意我嘅資料, 下屆預先登記免費入場喇!


for more information of Twinkle C,
pls visit: www.twinklec.theztyle.com
www.facebook.com/siujslifeblog




網頁:
 Hong Kong in Fashion:www.hktdc.com/hkinfashion
「香港時裝節秋冬系列」:www.hktdc.com/hkfashionweekfw/chi
「香港國際時尚薈萃」:www.hktdc.com/worldboutiquehk/chi

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s