有冇諗過聖誕節前, 整下COKKIE 同蛋糕??

有冇諗過聖誕節前,
整下COKKIE 同蛋糕??
 
 
 
 
要整聖誕COKKIE 同蛋糕當然要五顏六色, 同好多裝飾品先夠靚, 平時香港都比較難買左一D別緻同好GIRLY 嘅烘焙用品, 好似CUP CAKE蛋糕托同得意形狀嘅裝飾糖, 就算幾簡單嘅CUP CAKE, 加左呢D靚靚裝飾係面, 朋友收到都一定好開心, 就算唔食得, 個樣都睇得, 擺上FACEBOOK都冇失禮先丫!
 
 
呢D咁特別嘅烘焙用品, 而家可以係香港唯一專業的烘焙產品及技術博覽會搵到喇!!
 
「香港國際烘焙展 (Hong Kong International Bakery Expo)」,將於2012年12月5至7日(星期三至五),在香港灣仔會議展覽中心舉行。現場設有多項糖藝示範、咖啡品嚐等,就算你唔識焗蛋糕, 黎睇完都可以會心思思去學! 一於黎睇下烘焙藝術, 為今個聖誕注入新原素,親手整個聖誕蛋糕啦!!
 
入場人士除左可以睇到世界頂尖嘅糖藝技術,仲可以品嚐各款世界優質咖啡,要學飲咖啡, 先要了解咖啡烘焙過程啦。
 
現場香噴噴, 周圍都係烘焙味道同咖啡香氣, 俾$20入場都值得一黎。
 
如果你係相關行業, 特別食材好似日本沖澠麵粉咁, 佢地仲會即場報價, 想令到產品係香港市場更獨更, 呢個可能係一個好機會!

下年一定要再黎! 預早登記仲免費入場!記得喇.!

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s