冬天有無做hair treatment?

冬天到左,除左護膚外,唔知大家平時係屋企有無做開hair treatment 呢?

我以前平均一星期都會做一兩次hair treatment, 不論冬夏。

直到有一次同hair stylist 傾開計,先知原來我一直都用錯方法,一直都無睇清楚hair mask 嘅instruction, 你估你有無留意到呢?

Hair treatment 小tips: 洗頭後,先要用毛巾吸乾頭髮嘅水份,先好搽hair mask, 至於用唔用毛巾包住個頭就無咩所謂。

大家平時成日都會睇少(用毛巾吸乾頭髮嘅水份)呢個step, 但原來頭髮有大多水份的話,係唔會吸收任何野嫁,要乾左身先有空間再吸收。

好簡單嘅小道理,大家以後都要留意喇~

唔好浪費左d hair mask 喇!!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s