Office支Hand cream 成日俾日人用哂?

Office支Hand cream 成日俾日人用哂?

天氣凍左, 我地呢d成日打字嘅, 對手係咪特別易乾呢, 又凍又乾, 週身唔自在?

不過索性買支hand cream 擺係枱面, 一乾就擦2下啦, 當俾對手休息幾十秒都好丫。

不過, 好多姊妹都應該遇過一個問題, 支hand cream 上個星期sogo thankful week 買嫁喎, 點解咁快冇左一半嘅, 隔離位個個隻hand cream味咁熟嘅, 你應該冇估錯, 佢未必有心"借"你支handcream, 不過"就手", 變左慣性, 一日揸4-5次, 幾個同事, 一支handcream一個朋都唔洗就byebye~

我同d姊妹傾, 我地都不約而同讚好Rosken Dry Skin Cream, 佢雖然唔係名牌子, 冇香味, 但係絕對係一支好cream, 我除左用佢做手cream, 仲有一支係床邊, 訓覺前, 一定會揸下對腳同成對手, 由膊頭開始都會揸。

佢唔會好似一d香味好重嘅大牌, 揸完一陣反而對手仲乾左, 反而佢好快吸收, 好潤身, 但又唔會有油份, 揸完就算真係即刻洗手都唔怕, 而家我老公都揸佢, 重點黎喇, 佢好平, 500ml一大支都唔洗$100, 去屈…都有得賣, 不過我會去藥房買, 太約$8x, 我枱面個支起碼用到2個月嫁。

以後就算隔離位個個, 或者隔離team個個想揸, 咪俾佢揸囉, 成支任你揸, 不防考慮送支俾佢做Christmas Gift!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s